zondag 20 maart 2016

Win actie!

Soms heb je wel eens van die dagen dat je zo in beslag wordt genomen en dat de rest of je eigen ''ik'' compleet langs je heen gaat. Niet dat het zo erg is dat je eigen ''ik'' eens geparkeerd wordt maar toch..  De dagen kunnen soms behoorlijk dankbaar maar vol zijn. Gelukkig scheen de zon van de week een paar dagen en dat maakt de volle dagen weer goed. Ook mijn goede voornemen om na ruim twee jaar weer wat meer de tuin in te gaan heb ik aardig waar kunnen maken! (okey werken dan he, zonnen nee daar heb ik helaas nog geen geduld voor...) Samen met onze jongste Rosa hebben we bloemen voor gezaaid en staan de kweekbakjes nu mooi voor het raam in de bijkeuken.

En terwijl het me deze week dus gelukt is zeker zo'n twee uurtjes te hebben besteed aan mijn vroegere hobby: tuinieren! zijn we zelfs deze week even naar een speeltuin hier in de buurt geweest! Met een auto vol ( ja 6 kinderen, moeder achter het stuur en Efrain die wilde liever op de fiets) dus met z'n achten gingen we die kant op! het was heerlijk genieten voor de schatjes en hun twee vriendinnetjes :-) Dus het weer dat heb ik deze week echt goed meegenomen in mijn drukke schema en daar ligt het deze week niet aan! :-)

Maar toch je kan wel eens 's avonds zo moe op de bank zitten dat je te moe bent om naar bed te gaan. je gedachten vliegen alle kanten op en zijn onbestuurbaar geworden. Je hele hoofd gaat met je aan de haal en je lijf wordt zo zwaar dat je aan de bank genageld zit. Herkenbaar?

En terwijl ik van de week uitgeblust op de bank maar vooral roerloos en nutteloos aan het faceboeken zat. Zat ik voor de zoveelste keer alweer de startpagina van face book te refressen... wat deed ik eigenlijk? Geen flauw idee maar nuttig en positieve energie gevend was het vooral niet.

Totdat ik opeens in een hoekje zag dat er een berichtje was waarin ik ''getagd'' was. Dat trok gelijk mijn interesse maar vooral ik werd er erg nieuwsgierig van. En wat bleek!!!! IK was degene die het boek van Nieske Selles had gewonnen!!! Mijn geparkeerde ''ik'' kwam gelijk uit de stalling en nestelde zich weer aangenaam op zijn plekje. Ik kreeg het helemaal warm van binnen en opeens zat mijn lijf vol positieve energie!!!! :-)   Snel berichte ik Nieske Selles mijn reactie en vooral hoe dolblij ik met de prijs ben! Het boek vier het samen kon gewonnen worden en die stond al tijden boven mijn verlanglijst! Ik kon bijna niet geloven dat ik de winnaar was geworden!

 Vier het samen
In het prachtige boek: Vier het samen: worden ouders, kinderwerkers in de kerk of basisschool leerkrachten geholpen om van de christelijke feestdagen een echt feest te maken! Het is een prachtige handleiding om bewuster met de feestdagen om te gaan. Via het inkijk exemplaar had ik al veel idee├źn opgedaan en deze gebruikt afgelopen jaar tijdens de feestdagen om zo invulling te geven aan onze adventskalender die we dit jaar voor het eerst met de kinderen gingen gebruiken.

In het boek vond ik in de voorbereiding naar adventstijd al zo ontzettend veel inspiratie. Ook merkte ik dat je zelf veel bewuster en dieper met de advents- en kersttijd omgaat in plaats van dat de tijd ongelooflijk door je vingers glipt. Ik werd toen al erg nieuwsgierig naar de andere feestdagen die in het boek staan!

Terwijl ik zaterdag bij ontvangst van het boek er gelijk samen met onze oudste dochter door ben gaan bladeren kwam ik gelijk al tot de conclusie dat dit boek gewoon niet kan en mag ontbreken in de boekenkast van elke ouder of kinderwerker! Ik ga over het boek zeker nog een recensie schrijven!

1 opmerking: