maandag 18 april 2016

Je hebt misschien niet veel...

Je hebt misschien niet veel en voelt je erg klein maar geef het aan de Here en je zult zien hoe nuttig jij kan zijn! Voel jij je soms wel eens zo nutteloos, klein, voor velen onbekend, on-betekenisvol en misschien kun je zelf nog wel een paar woorden aan het rijtje toevoegen. Je leeft je leven en vraagt je af wie of wat je eigenlijk bent. En al vraag je je dat niet af misschien denk je wel eens welk doel heb ik in mijn leven? Welke talenten heb ik en wat kan ik daar mee doen? Het zijn zomaar gedachtegangen waar je jezelf wel eens op betrapt of die door je hoofd spoken.

Als ik hierover nadenk gaan mijn gedachten terug naar het onbekende jongetje. Hij was voor velen onbekend en misschien was hij maar klein. Hij had maar vijf broden en twee vissen en niemand zag hem staan. Jezus vroeg aan Filippus of hij al de mensen eten wilde geven. Maar Filippus dacht zelfs in de aanwezigheid van Jezus in onmogelijkheden. Hij zei dat zelfs 200 denarie niet voldoende was om alle mensen een klein stukje brood te geven, Filippus zag het somber in.  Andreas liet wel weten dat hij een jongetje had opgemerkt met vijf broden en twee vissen, maar ook Andreas vroeg zich af wat ze daar aan hadden met zoveel mensen. Toch geven ze de broden en de vissen van de kleine jongen aan Jezus.En wat gebeurde er? Herhaalde Jezus onze gedachtegangen en die van Andreas en Filippus? Mannen die dicht bij Jezus leefde!! Hoe nutteloos het wel niet was om met vijf broden en twee vissen aan te komen? Nee!! Jezus zegende en dankte voor het eten en maakt van het kleine onbekende een overvolle zegen! Een zegen die niemand kon bedenken en terwijl iedereen ging zitten in het gras werd er uitgedeeld aan duizenden mensen. Nadat iedereen gegeten had bleven er twaalf manden met brood over.

Zo vraagt Jezus ook aan ons om alles in zijn handen te leggen hoe klein je ook denkt te zijn of hoe weinig je ook denkt te hebben. Maar als je aan Hem geeft wat je hebt zal het je verbazen hoe nuttig en waardevol je bent! Blijf niet hangen in doelloze gevoelens. Gevoelens die je in een negatieve manier minder maken. Hoe moeilijk je het ook vindt, vouw je handen en geef je broden en je vissen aan Jezus. Hij zal je zegenen en van het kleine beetje dat je hebt een overvloed aan zegen laten stromen.


Gebruikte bronnen:

Benieuwd naar het verhaal in de bijbel? Lees dan eens Johannes 6


Denarie (de Romeinse munt)
Christian Verwoerd (Een prachtig lied die heel toepasselijk Johannes 6 verwoord)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten