zondag 22 mei 2016

Hotels en huizen in bezit

Wat hebben we prachtige weken achter de rug! Wat een cadeautje hebben we gehad in het prachtige weer! Okey daarna werd het weer iets minder maar dat wat we gekregen hebben was toch fantastisch! Verder mochten we vieren dat we twee jaar als gezin samen in Nederland zijn, onze drie jongste kanjers zijn gedoopt, papa is jarig geweest, het is Moederdag geweest, mama is jarig geweest en Ismael en Rosa zijn op school reisje geweest!

Vanmorgen werden we heerlijk rustig wakker nadat de muziek van het festival van gisteren reuze mee viel! We hoorden vanmorgen nog wel wat flinke onweerslagen maar toen we op de klok keken zagen we dat we nog heerlijk even konden doorslapen.

Voordat we uiteindelijk ons bed uit kwamen had ons jongste schatje al drie keer zich laten inspannen voor het karretje van haar broers... Ja dat zijn altijd handige inzetbare momenten :-) Maar goed Rosa had al drie keer gevraagd of ''ze'' op de tablet mocht. Waarom mama eigenlijk nee zei weet ze nu al niet meer maar waarschijnlijk lag mama-lief nog gewoon te slapen.... of.. het was nog TE vroeg.....Het lukt om vanmorgen met zijn allen naar de kerk te gaan en na kerktijd gaan we gezellig bij opa en oma koffie drinken! Daar is het altijd gezellig en Rosa vraagt met haar allerliefste glimlach al even aan opa en oma of er vandaag ook kippetjes worden gegeten. En ja hoor na het koffie drinken is het weer genieten en Rosa helpt opa met het klaar maken van de kippetjes :-)

Als we thuiskomen is het eerste dat we doen een mango eten!!!! En deze keer zijn ze echt uniek ultiem en ongelooflijk lekker. We zijn het er allemaal unaniem over eens dat we eindelijk een mango hebben die smaakt naar.... de mango's die we ook wel op Rancho Alberto hebben gegeten!!!!!!! En aangezien we de Rancho met zijn mango's zo ontzettend missen is het echt een gevoel die niet te omschrijven is!

Dan is het echt tijd om even storm af te blazen en de vier oudste gaan naar zolder om zeer, zeer, zeer maar dan ook zeer actief de voetbal tafel te gebruiken. De meest gezellige kreten komen van boven en mama en Rosa doen even drie potjes uno. En het is niet te geloven maar Rosa die kan het spel zo goed! Alle drie wint ze het van mama! En in haar eigen taaltje had ze al gezegd:  ''Ik ga mama afmaken!'' Nou dat komt nog uit ook!

Terwijl het lijkt alsof er een straaljager onze huiskamer binnen komt stormen denderen de voetbal fanaten de trap af. Mama vraagt of het ook even zachter kan omdat we ook nog buren hebben....  Ja dat zou kunnen waarschijnlijk... nu maar hopen dat de buren ergens aan het koffie drinken zijn :-)

Het spel monopoly is mee naar beneden genomen en wordt klaar gelegd op de tafel. Weken geleden waren we het spel met zijn allen al eens begonnen maar de tijd was toen te kort om het af te maken. Vandaag gaan we kijken wie er gaat winnen. Huizen en hotels worden er gebouwd en bij gebrek aan financiĆ«n wordt er flink onderhandeld. Uiteindelijk moet papa het afweten en beland als een zwerver zonder straten, huizen, hotels of nog maar een euro op zak op straat en mag het spel als eerste verlaten. Fanatiek wordt er doorgespeeld maar als mama uiteindelijk zoveel geld heeft dat ze zoveel huizen en  hotels in bezit heeft is er geen beginnen meer aan en speelt mama ook de rest van de schatjes eruit. Een dikke pluim voor mama maar vooral een aller grootste pluim voor de gezelligheid!
4 opmerkingen:

 1. Mooi om even met je mee te lezen hoe het gaat. En wat een mooie foto's! Die laatste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er net achter gekomen dat je verder gaat met bloggen. Erg leuk om over jullie belevenissen mee te lezen. Je schrijft erg leuk en gezellig. Groetjes, jullie achterbuurvrouw:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ontzettend leuk om je berichtje te lezen! Ja ik blog nog steeds erg graag op verschillende blogs waaronder deze :-) Bedankt voor je complimenten! En niet alleen op de blog ben je welkom hoor! Groetjes Elise

   Verwijderen