dinsdag 14 juni 2016

Gouden momentjes

Terwijl er een lieve jongen in huis is die al om 6 uur zijn grote broer wakker gaat maken liggen wij nog diep te slapen. De nacht was redelijk kort want mama heeft met haar gehoest papa en haar zelf lekker wakker gehouden....  Tja het is dus echt niet altijd een jong schatje die de nachten kort houden. Evengoed voelen we de nieuwe en frisse energie weer door het huis waaien als we rond kwart over 7 ons bed verruilen voor een heerlijke koude plens water in ons gezicht. Het wordt een prachtige dag! Onze oudste schat is jarig en twee schatjes mogen vandaag op schoolreisje!

Rufino was dus al extreem vroeg wakker en wilde er waarschijnlijk toch wel zeker van zijn dat hij op tijd in de bus zou zitten :-) De twee mannen gaan alvast samen beneden ontbijten zodat ze zeker weten op tijd klaar zijn en daarna gaan we samen Irma feliciteren! Eerst zingen we natuurlijk met onze ''we zijn net wakker'' stemmetjes een prachtig verjaardags-feestnummer :-)


Irma is erg blij met haar cadeau's en elk cadeau wordt met een glimlach uitgepakt! :-)  Dan is het echt tijd om met de rest lekker even te gaan ontbijten want het blijft een flinke time management in huize de Lange. Vandaag genieten we genoodzaakt even van een snel ontbijt en zorgen we dat we op tijd allemaal weer klaar zijn om naar school te gaan. Vandaag fietsen papa en mama gewoon allebei naar school toe, wat een feest!

Op school aangekomen brengen we Rosa en Ismael naar hun klas toe en lopen daarna snel door naar de bussen. Het is nog even zoeken waar onze kanjers zijn gebleven maar wat blijkt? Rufino zat nog in de klas met zijn klasgenootjes te wachten tot ze naar de bus mochten lopen (Ja en even tussen ons daar ben je dan al 6uur in de vroegte voor wakker geworden...! :-) 

Uitgezwaaid en wel gaan we nog even kleine zakjes chips voor Irma kopen zodat we die straks naar haar toe kunnen brengen. Thuis nemen we een bak koffie en maak ik de rest van de planning van de hele week die gister niet af is gekomen. Direct gaan we door naar de Deen om met twee karren door de winkel te racen en de boodschappen van deze week weer te halen. Thuis gekomen ruimen we de boel snel op. We halen als verrassing, voor de heerlijke feestvreugde, vandaag drie lekkerbekjes en stomen een paar eitjes. Het is genieten geblazen en Irma is echt jarig met zo'n heerlijke lunch!

Vanmiddag ruimen Klaas en ik samen als een speer de keuken en de kamer op en om kwart over twee begin ik met het maken van de hapjes en het snijden van al het lekkers. Vanmiddag uit school komen er een paar meiden mee met Irma en gaan ze gezellig haar verjaardag vieren. Ik ga ze verassen met een high tea (of te wel een high cola  :-)   ) en ik kleed de tafel gezellig aan. Irma haar blik zegt genoeg als ze thuis komt, dat zijn van die kleine gouden momentjes die zoveel zeggen! Heerlijk!

De meiden geven cadeautjes en genieten van al het lekkers. Ondertussen wordt er een filmpje aan gezet en hangen de meiden lekker op de bank. Als de film afgelopen is is het tijd om lekker even naar buiten te gaan en dat geeft mij mooi te gelegenheid om even op te ruimen en het warme eten voor ons zessen in de keuken op tafel te zetten. Terwijl de meiden even later ook binnen druppelen krijgen zij hun ''aardappelbuffet'' in de woonkamer om de dag heerlijk af te sluiten.
Okey let maar even niet op het ongestreken tafelkleed! Vreselijk! :-(  
Maar ja het leven bestaat uit keuzes maken..............En dit was er één....   :-)

3 opmerkingen:

 1. klinkt heel goed, Elise! Echt een dag met een gouden rand toch. Als jij het niet gezegd had was het ongestreken tafelkleed me niet eens opgevallen. Moet je tafelkleden strijken dan :-) Nog van harte gefeliciteerd. Ik vind het top om zulke fijne berichten te lezen. Liefs en fijne zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Jedidja ik moest wel heerlijk glimlachen om je bericht! Ik denk dat namelijk over een jaar of vijf (o help heb ik zolang nodig.... ) ik al weet wat voor een blog ik ga schrijven: over een dag met een goud randje namelijk dat ik weer een wijze levensles achter de rug heb: dat ik me er bij neer heb gelegd dat een tafelkleed gestreken zou moeten worden! hahaha :-D Ik kan je namelijk alleen maar gelijk geven! Dit zijn echt van die keuzes in het leven die soms zo in je zitten en soms zo onnodig zijn! waar een mens zich ook wel niet mee bezig kan houden
   :-P groetjes!

   Verwijderen
  2. Haha... weet je wat ik vorige week gedaan heb? De theedoeken weer eens gestreken. Ik zei tegen mijn dochter(16: Zo hoort het, dat deed ik in het begin ALTIJD. Zij haalde haar schouders op. Was dus niet zo belangrijk, vond zij.

   Verwijderen