dinsdag 5 juli 2016

U alleen

''Abba Vader U alleen'' ik hoor het onze jongste dochter zingen in de gang terwijl ze haar schoenen aantrekt om naar school te gaan. Een warm gevoel stroomt diep door mijn binnenste door de woorden die ze zingt. Het raakt mij om te horen dat zo'n klein meisje zo bezig is met zoiets grootst. ''Zoiets'' wat een gek woord eigenlijk om te gebruiken. Als ik op internet even zoek vind ik verschillende verwoordingen van ''zoiets''. Zoals bijvoorbeeld: ''een dergelijke zaak''Voor veel mensen is God ook een dergelijke zaak, een bijzaak, een zaak van anderen, een zaak van iets waarvan ze de waarheid nog niet kennen. En zou onbekend misschien onbemind maken? Als ik mij realiseer wat God voor mij betekend voel ik mij rijk! Geen dergelijke zaak, geen bijzaak, geen zaak van anderen, geen zaak waarvan ik de diepe waarheid nog niet ken en geen onbeminde God.

Een zaak van vreugde, liefde, blijdschap! Een zaak die mij elke dag weer opnieuw verteld dat ik er mag zijn ook al ben ik alles behalve perfect. Dat Jezus, Gods Zoon,  voor mij redding geeft in al mijn falen en fouten. Hij neemt mijn fouten van mij af en laat mij en mijn kleine meid zingen:

  Abba, Vader, U alleen,

U behoor ik toe.

U alleen doorgrondt mijn hart,

U behoort het toe.

Laat mijn hart steeds vurig zijn,

U laat nooit alleen.

Abba, Vader, U alleen,

U behoor ik toe.Abba, Vader, laat mij zijn 

slechts van U alleen,

Dat mijn wil voor eeuwig zij

d'uwe en anders geen.

laat mijn hart nooit koud zijn, Heer.

laat mij nimmer gaan.

Abba, Vader, laat mij zijn

slechts van U alleen.

2 opmerkingen:

  1. Ja, precies. Hij laat jou en je klein meid zingen en mij hier en zo over de hele wereld zijn dat een heleboel grote en kleine stemmen die zingen omdat zeblij zijn met zo'n God. Die naar ons omziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een zaak van alles dat er echt toe doet:)! Mooi stukje.

    BeantwoordenVerwijderen