zaterdag 3 september 2016

Een schop onder hun kont....

''Mam ik wil een motor'' zegt dochter lief heel vastberaden terwijl ze naast me fiets. En terwijl ik angstvallig haar rug vast hou tijdens het fietsen (madam kan allang fietsen maar dat water waar we langs moeten fietsen...pfff dat blijft toch echt een dingetje met onze vrolijke noot) kijk ik glimlachend opzij. Mijn glimlach sterft al snel weg omdat ik zie dat het echt menens is. O nee he de tweede dochter die wel op een motor wil rijden.... Daar hou ik toch echt helemaal niet van! Veel te gevaarlijk voor mijn idee!
En mijn jongste ster? Die praat lekker verder met een blik die ik nu toch echt heel serieus moet gaan nemen: ''Mam dan ga ik daar mee naar school!'' Ja schat dat lijkt me een geweldig leuk idee maar wil je misschien ook de motor aan iemand laten zien? Mijn vermoeden wordt waarheid.
Ze is verliefd en samen met haar ''verliefdje'' wil ze op school met de motor rijden. Ondertussen is ze de motor al lang weer vergeten en praat ze honderduit over de jongen die haar hart heeft gestolen. En ik? Ik zie mij al in gedachten al die jongens een schop onder hun kont geven.... ZE IS VAN MIJ! En dat wil ik voorlopig echt nog even zo houden! 4 opmerkingen:

  1. Je hebt haar nog lekker een poos voor je zelf. Koesteren maar. Trouwens, ook kinderverliefdheden zitten heeel diep.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat laatste kan ik - uit eigen ervaring - alleen maar beamen! Mijn kinderverliefdheid kwam na 15 jaar nog eens polsen of ik nog steeds getrouwd was hahaha, zo diep zat het bij hem.

    Ik heb nog even voor mijn jongens 16 zijn. 'k Hou mijn hart vast!

    BeantwoordenVerwijderen