donderdag 29 september 2016

Gewoon omdat het leuk is om iets te vieren

''Ik ga echt niet fietsen hoor!'' Eén van mijn schatjes brengt een discussie over de spetters buiten op gang. Maar helaas deze moeder gaat dat kleine stukje echt niet met de auto naar school zelfs niet als het regent, en de discussie? Die wordt al snel gesloten. Nog even fantaseren we verder over een tuc tuc!!! Ja als we die zouden hebben!!! Net zoals in Nicaragua!!! Dan konden we met zijn allen er lekker in. En Rosa fantaseert de deurtjes in de tuc tuc er nog even bij :-)

De druppels blijken heerlijk verfrissend te zijn. Als het maar geen natte herfst gaat worden denk ik ondertussen. Toch, als ik zo naar school fiets om een aantal schatjes te brengen voelen de vochtige spetters heerlijk fris in mijn gezicht! En vanmorgen toen ik mijn hardloop rondje deed voelde de harde wind, die schel afstak tegen de donkere lucht, heerlijk!


Ook al missen we hier de warmte tijden die Nicaragua kent. Het geeft ook wel weer gezelligheid. De regen tikt en de spelletjes komen weer meer tevoorschijn. Zelfs ''even vervelen'' wordt al snel omgezet in heerlijke lieve hulpjes! En wat kunnen de dagen, die zo troosteloos lijken te beginnen, dan van die heerlijke gezellige dagen zijn! Ik geef het toe: ik hou niet van donkere dagen, geef mij maar licht heel erg veel licht. En toch, ik kan ook wel weer uitkijken naar onze lichtjes avond die we straks weer gaan houden!

De dag dat we merken dat het echt donker buiten is tijdens het eten! We halen dan alle kaarsen tevoorschijn die we maar kunnen vinden in huis. Zetten alle waxinelichtjes op tafel en in de keuken. Alle lichten in huis gaan uit en we gaan gezellig genieten van de sfeer die ontstaat. Verleden jaar kwamen de leukste herinneren boven tafel. Samen lachen we en worden we stil. We kijken elkaar aan en beseffen hoe rijk we zijn dat we elkaar hebben.


Tip: Vier elk jaar met elkaar een lichtjes feest als je merkt dat de dagen weer korter worden: ''De donkere dagen beginnen''. Gewoon omdat het leuk is om iets te vieren. :-) Het is zo enorm sfeervol en gezellig, dat vergeten kinderen niet zo snel! Zet in de ruimte waar je eet en op de tafel allemaal waxine lichtjes neer.(Let op zorg dat je veilig bezig bent met vuur!!!!) Eet gewoon de maaltijd zoals je altijd doet maar dan lekker met alle lichten uit en kaarsjes aan!Heerlijke lieve hulpjes!
Gezellig met elkaar een spelletje doen!


4 opmerkingen: