vrijdag 30 september 2016

Update over de tribling uit Portugal

Op 5 september plaatste ik een bericht over een tribling uit Portugal. Deze kinderen dreigden uit elkaar gehaald te worden omdat er geen adoptieouders gevonden konden worden. Door een noodoproep van de Nederlandse Adoptie Stichting zijn er balletjes gaan rollen en vandaag las ik een ontzettend opgelucht bericht van de NAS over deze tribling uit Portugal.

Het doet mij wat om zo'n bericht te lezen. Het blijft wrang als kinderen door bepaalde omstandigheden niet samen kunnen opgroeien. Het zou gewoon niet moeten mogen. De trauma's die ze al hebben worden nog groter door het verliezen van de enige houvast die ze aan elkaar nog hebben. De bloedband of sociaal aan elkaar verbonden band.
Tekst van de NAS:
Update tribling Portugal: kort geleden hebben we een oproep gedaan voor een tribling uit Portugal. Zowel bij ons als bij onze internationale collega’s heeft de dreigende scheiding van deze kinderen veel losgemaakt. Dat heeft er toe geleid dat er aan de Portugese Centrale autoriteit meerdere internationale families zijn voorgesteld die deze kinderen zouden kunnen en willen adopteren. In welk land deze kinderen uiteindelijk geadopteerd zullen worden weten we op dit moment nog niet, maar de internationale actie om hen bij elkaar te houden heeft in ieder geval tot positief resultaat geleid en daar zijn wij als NAS heel blij mee!

Bron: facebook Nederlandse Adoptie Stichting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten