woensdag 30 november 2016

Adventskalender

Ik kom weer eens tijd tekort! Komt dat bekend voor? Het liefst stop ik 48 uur in een dag maar op de een of andere manier Is mij dat nog steeds niet gelukt 😊 tips hierover hoor ik overigens graag! Ik ben dol op efficiënt tijd benutten...!! 😆

Vanavond dacht ik de laatste hand te leggen aan onze advents kalender maar ik ga het toch even anders aanpakken. De eerste dagen maak ik hem compleet en de rest van de dagen zal ik later vullen omdat ik het gewoonweg niet af heb gekregen.

Zondag zijn we begonnen met het "aansteken" van de eerste advents kaars. Morgen op 1 december willen we in ons gezin beginnen met het toeleven naar de geboorte van het kindje Koning Jezus. Naast het feest, de warmte en de gezelligheid van kerst willen wij er bij stil staan waarom het kindje geboren werd en wat dat betekend. Daarnaast geeft het hier veel rust in deze laatste weken van het jaar waarin er erg veel op de kinderen af komt wat onrust en spanning geeft. Voor de kinderen is het heerlijk om precies af te kunnen tellen en zien wanneer het kerst Is en hoe lang het nog duurt. Ze tellen de overige vakjes en kunnen zo een duidelijk beeld maken.Verleden jaar had ik mij voorgenomen om zeker al in september of oktober een kalender te gaan maken.... oeps! Er staat alweer een puntje op mijn lijstje van "goede voornemens 2017" Door mijn late toedoen redde ik het niet meer om helemaal zelf het uiterlijk van de adventskalender in elkaar te zetten. Maar niet getreurd, gelukkig hebben we een eindje verderop die geweldig leuke winkel! De Action!  Verleden jaar werd ik al getipt dat ze leuke huisjes hadden in de vorm van een adventskalender. Aangekomen hadden ze gelukkig nog een aantal staan in de vorm van een boom met een prachtige ster.

En nu nog de inhoud van de dagen. Normaal ratel ik graag op mijn computer en leeg ik mijn hoofd met vooral. ... schrijven. Een stuk lezen uit de bijbel, een stukje uitleg en de link die voor de kinderen te begrijpen Is. Soms stop ik er een leuke creatieve uitwerking in en een andere dag gaan we samen wat leuks doen.

De laatste weken ben ik vooral weer op de "analoge" toon aan de slag. Wat kun je dan je computer missen! Maar toch het heeft ook wel wat! Gewoon weer even lekker echt schrijven met pen en papier! Elke dag mag een van de kinderen het vakje openen en lezen we wat er in zit. Ik neem jullie graag mee de aankomende tijd in deze geweldig mooie advents periode.Geen opmerkingen:

Een reactie posten