zaterdag 26 november 2016

Hoezo alles op de rit!?

Ik heb een heerlijk thuis gehad.  Mijn moeder was er altijd. Mijn vader reed ons overal naar toe. Kwam er een vriendje langs? Dan werd hij even goed toegesproken, je zorgt ervoor dat je mijn dochter veilig thuis brengt anders.... er kwam ons niets tekort.

Maar het meeste staat me toch ook nog bij; al die lekkere baksels die mijn moeder elk weekend en elke verjaardag weer stond te bakken in de keuken. De meeste recepten kwamen weer van mijn oma en zo ontstond er een traditie die een fantastisch deel van onze opvoeding trof! 


Terug uit Nicaragua was ik er stellig van overtuigd dat ik ook zo'n gezin ging vormen. Elke weekend baksels van eigen bodem en de traditie voortzetten waar ik zo van heb genoten. Wat begon dat tegen te vallen, dat die tradities de eerste maanden letterlijk vies tegen vielen en niet haalbaar waren in onze nu Nederlandse keuken.

Taart bakken? Nee eerst de aardappels schillen, de was opvouwen, de kamer voor de zoveelste keer opruimen, de stofzuiger door het huis en de kilo's was er door heen jagen.....  en dan de psychologische en pedagogische ondersteuning niet te vergeten.

Nu twee jaar verder zijn we gelukkig alweer behoorlijk ons ritme aan het terug vinden. Onze oudste schat bakt inmiddels zonder recept een heerlijke cake. Ook moeders zelf heeft alweer geruime tijd de oven in gebruik genomen. Rosa riep al de hele week dat ze koekjes wilde bakken en moeder-lief had steeds maar geen boter in huis..... Terwijl de maandelijkse boodschappen vandaag weer arriveerde en ik de extra blokken boter in de koelkast wilde leggen zag ik ondertussen dat ik de hele week al twee blokken boter had liggen.....


hoezo alles op de rit!?Benieuwd welke heerlijk koekjes Rosa en Ismaël aan het bakken zijn geweest? 

Laat je reactie achter en raad de koekjes! 

Zo snel de juiste koekjes geraden zijn zal ik het overheerlijke en eenvoudige recept online zetten!


Een standaart cake recept met speculaas kruiden
Bovenop stukjes peer
Afgewerkt met een kruimelig mengsel van bloem,suiker en boter

Een super combinatie!


Een heerlijke crumble op een variant van Laura's bakery
Maar dan met stukjes peer en rood fruit2 opmerkingen:

  1. Zijn het chocolate chip cookies? :-) ze zien er in ieder geval heerlijk uit! En wat fijn dat jullie dit soort tradities kunnen doorzetten. Bijzondere momenten zijn dat! Geniet ervan samen he! Groetjes Gabie, Johan en Leyla.

    BeantwoordenVerwijderen