donderdag 9 februari 2017

Leuke hobby gezocht!

Okey ik ben dus op zoek naar een hobby. Het moet niet teveel energie kosten, het liefs nuttig zijn en snel een leuk resultaat hebben.😊

De december maand is bij ons voorbij gevlogen! ( o help januari is ook alweer voorbij!!  ) Ik moet zeggen ik vind het altijd heerlijk als er weer een nieuw jaar begint. Het betekent weer dat de lente er aan gaat komen (al laat die nog wel even op zich wachten) Ik kan er echt geluksmomentjes van ervaren en vlinders in mijn buik voelen! Nieuwe voornemens dwarrelen door mijn hoofd en na een paar weken begin ik weer een beetje met beide benen op planeet aarde te landen. Opeens besef ik dan hoe moe ik eigenlijk ben. Toch wel moe van de ontzettend intensieve laatste maanden van het jaar. Ik bedenk mij dat ik mij meer moet gaan inzetten om iets te gaan doen waardoor ik mijn lichaam weer even tot rust kan laten komen. 


Een hobby natuurlijk! schiet er dan door mijn hoofd, ja ik moet een hobby hebben. Ik lach alweer om mijzelf: ''Een hobby MOET je hebben?'' 😄  Maar toch als ik het dieper in mij laat inwerken is het echt helemaal niet verkeerd om een moment van rust te creëren. Tja en of die hobby daar nu wel of niet bij hoort daar ben ik nog niet helemaal over uit. Wat ik wel weet is dat ik al snel geneigd ben dat een rust moment ook weer iets van een bepaald nut in zich moet hebben en dan kom ik toch alweer snel uit bij het idee dat ik dan een nuttige hobby moet gaan zoeken. Ik kijk ondertussen mijn keuken rond en zie naast eventuele hobby's vooral een hoop werk liggen.

Met al die gedachten spinsels realiseer ik mijzelf dat een mens het zich lang niet altijd even makkelijk maakt. Want als ik de hele dag behoorlijk ''zoet'' ben geweest, de avond valt en iedereen lekker op zijn bedje ligt en mijn energie punt ondertussen ook nog eens naar een nul punt is gedaald.... dan denk ik opeens weer terug naar wat de Raadsmedewerkster tegen mij had gezegd toen we druk in de Raad van de Kinderbescherming onderzoeken zaten: Ga er maar van uit dat je de eerste twee jaar helemaal niets anders doet of heen gaat..... Ik vond het nogal een uitspraak en was van plan het tegendeel te bewijzen 😅

Dan is de avond dus gevallen en bedenk ik mij dat ik een nuttige hobby wil gaan uitoefenen. Maar dan razen er alweer allerlei gedachtes door mijn hoofd ;-)

''Ik moet nog even die was opvouwen!''.... 
''Oei wat is het een rommel daar, even opruimen!''....
''Nee zeg ik ben vergeten terug te mailen!''....... 
''Ik ga even zuigen dan is het morgen 'netjes' '' .......... 
''Nu ik toch even niks te doen heb, ga ik even die papieren bij elkaar zoeken''.... 
''He wacht, ik MOET dat rapport echt nog afmaken, misschien moet ik dat nu maar even doen''....

Dus no worry vervelen doe ik mij nooit en eigenlijk heb ik de mooiste hobby die er maar bestaat en vooral elke dag plezier! 😉Resultaat:Hmmmmm ik weet even niet meer wat mijn hobby's zijn en als ik dan even denk:

''ik wil nu ''iets'' doen'' 
Dan schieten mij geen hobby's meer te binnen maar....... dingen die vooral alleen maar heeeeel nuttig zijn. Ik wil graag eens even van al die nuttige gedachte gangen af en me meer gaan richten op iets wat je een hobby kan noemen 😁

Om even een vergissing uit de weg te ruimen. Natuurlijk zijn mijn schatten mijn aller aller grootste liefdes hobby die ik heb! 

Maar ideeën en links voor leuke hobby's zijn toch wel meer dan welkom!


8 opmerkingen:

 1. Bijbel journaling, maakt een schrift met uitwerkingen van een Bijbeltekst als je niet wilt schrijven in je Bijbel. Woordwebs maken van een Bijbeltekst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je dat is een leuk idee! Ik kreeg net ook van iemand de tip om het in de vorm van kaarten te maken.

   Verwijderen
 2. Snail mail. Ik schrijf elke maand een paar brieven, met de hand, naar vrouwen in de USA en in Nederland. (Ik woon zelf in België) De meesten zijn christenen, sommigen totaal niet. Het is een leuke hobby. Aan de prijs van de postzegel kan je niks veranderen, maar briefpapier maak je zo duur als je zelf wilt. Het is een leuke manier om je verhaal kwijt te kunnen, hun verhaal te lezen en je leert er leuke mensen mee kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reactie komt dus van Evie van Twinsaneandthriving.com, maar Google blijft mij als unknown bestempelen.

   Verwijderen
  2. Hoi Evie wat een super gaaf idee! ik ga binnenkort eens je blog bekijken!

   Verwijderen
 3. Hoi, Heerlijk haken, bak een leuke taart! En ga op Pinterest leuke foto's verzamelen. Maak niet uit wat. Korte momenten voor jezelf, dus echt korte hobby's. Fotoboeken maken, ook heel leuk.
  Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen