donderdag 9 maart 2017

Canvas schilderijtje

Canvas schilderijtje
Voor als je net even wat meer tijd hebt om te knutselen heb ik hier een erg leuk idee! Een schilderij waar je ook nog eens een leuke foto in kan doen. Wie maak jij er blij mee? Dit project kun je in twee delen of dagen doen omdat de verf tijd nodig heeft om te drogen.
Nodig:
Canvas schilderij (Action)
Verschillende rolletjes tape bv washi tape of washi tape met katoen. (Action en wibra)
Knopen (Action)
Diverse versiersels (Action en Wibra) 
Knijper
Houten letters (wibra)
Verf (Action)

dag 1
Laat je kind zijn of haar canvas doek verdelen in 3 of 5 vlakken(oneven komt erg mooi uit). Teken deze vlakken af met een potlood en geef elk vlak een kleur. Wil je in de schilderijen een éénheid creëren om een leuk plekje in huis op te vrolijken zet dan een aantal kleuren verf op tafel die allemaal bij elkaar passen. In mijn geval heb ik voornamelijk zachte pastel kleurtjes i.c.m. grijstinten op tafel gezet en nog rood omdat twee schatjes dat zoooo graag wilde  :-) Vervolgens kiezen de kinderen gewoon hun eigen kleuren maar passen wel alles schilderijtjes leuk bij elkaar.

Als je elk vlak een kleur hebt gegeven is het tijd om de letters en de knijper een kleur te geven. En ja nu moet alles uiteraard eerst drogen.

dag 2
Plak over de randen die de kleuren van elkaar scheiden tape. In de winkel is plaktape te krijgen in allerlei kleuren en mooie stofjes en kantjes. Sommige plakken niet super en kun je beter even met goede lijm extra vast plakken.

Plak vervolgens je knijper in een vlak en versier het geheel met knoopjes, viltbloemen, boomschors-hartjes en versiersels die je maar hebt kunnen scoren. Laat kinderen lekker hun eigen gang gaan in het versieren maar probeer de versiersels in bepaalde mate wel te beperken. Juist door groepjes te maken of niet alles helemaal vol te plakken krijg je een prachtig samenhangend geheel! Maar uiteindelijk.... tijdens het uiten van hun creativiteit... kinder-wil is wet  ;-)  dus laat ze vooral genieten!

dag 3
Tot slot heb je nog een haakje aan de achterkant nodig. Soms heb je van die kant en klare haakjes die je vast kan lijmen of bevestigen maar zelf heb ik gewoon heel simpel op de achterkant een touwtje geplakt met lijm en een extra tape-je erop en als haakje laten functioneren. Als alles goed droog is van het knutselwerk plak je deze zelf vast met secondelijm. Laat je kind absoluut niet zelf met secondelijm werken. De reden dat ik het zelf vastplak met seconden lijm is dat het regelmatig gebeurd dat lijm niet sterk genoeg blijkt te zijn na een tijdje. En wat zou het jammer zijn als de   prachtige knutsel werkjes van de muur komen zijlen..... 

Tussen de knijper nog even een foto en klaar is je prachtige schilderij! 

5 opmerkingen: