zaterdag 4 maart 2017

Vier het samen!

Vier het samen
met je gezin toeleven naar Christelijke feestdagen
Nieske Selles - ten Brinke heeft al verschillende boeken op haar naam staan. Nieske heeft een warm hart voor kinderen en met name pleegzorg kinderen draagt ze een enorm warm hart toe! Dat deze schrijfster prachtige boeken maakt die dan ook vooral het gezin en kinderen aanspreekt is dan ook niet vreemd. Haar boeken zijn kleurrijk maar ogen toch rustig, zijn aansprekend en ontzettend toegankelijk om te gebruiken in het gezinsleven. 


In het boek ''Vier het samen'' heeft de schrijfster alle Christelijke feestdagen gebundeld om actief als gezin naar deze dagen toe te leven. Juist in een tijd waarin we het allemaal zo druk lijken te hebben is het fijn om juist dit boek op de boekenplank te hebben staan! 


Advent en Kerst

Oud en nieuw

Biddag en Dankdag

Goede vrijdag en Pasen

Hemelvaart

Pinksteren

Doopdag 

Verjaardag 


ze worden allemaal in dit boek doorgenomen. Elk hoofdstuk begint met de vraag: ''Wat vieren wij?'' Daarin wordt heel eenvoudig uitgelegd wat je nu eigenlijk viert op die dag. Hierdoor is het boek niet alleen voor de ''ervaren'' feestvierder geschikt maar juist ook voor mensen die wat minder bekend zijn met de Christelijke feestdagen. Een fijn boek voor beide doelgroepen waarin deze beide doelgroepen absoluut tot zijn recht komen.

Bij elke feestdag vind je verschillende bijbel lees suggesties, daarnaast wordt uitgebreid stil gestaan welke creatieve werkvormen een plek in je gezin zouden kunnen innemen. Je kan er zelf voor kiezen om een creatieve werkvorm exact over te nemen of juist de ruimte te nemen om de creatieve werkvorm aan te passen aan je eigen wensen of ideeën. Juist dit maakt het weer voor veel doelgroepen een fijn boek om mee te werken. In je gezin of het kerkelijk leven op de zondagsschool? In dit boek zijn vele mogelijkheden om het gesprek op een fijne ontspannen manier met je kinderen op gang te brengen.

Omdat elke feestdag uitgebreid voorzien is van verschillende ideeën kun je juist die ideeën eruit halen die het meeste bij je gezin passen of jou aanspreken. Door de ruime aanbod in dit boek is het ook vele jaren te gebruiken en is het prima te doen om een ander jaar een ander onderdeel van de feestdag in je gezin toe te passen. Juist door bewust naar de feestdag toe te leven blijft de inhoud en betekenis van het feest veel beter hangen. 

Verder zijn er nog verschillende onderdelen opgenomen wat het boek werkelijk compleet maakt om als gezin te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan voorleesverhalen, ideeën voor liederen, verschillende vragen en stellingen. Daarnaast is het erg fijn dat er rekening is gehouden met verschillende leeftijden. Voorin het boek is een uitleg te vinden waarin samengevat is hoe de ontwikkelingsfases van een kind zijn en welke vorm van geloofsopvoeding daarbij past. De vragen en stellingen zijn opgesplitst in drie groepen: 3-5 jaar, 6-8 en 9-11 jaar. Hierin kun je weer zelf kijken welke vragen het meest geschikt zijn voor je gezin. 

Klik hier  hier om een prachtig deel van het boek te bekijken van het inkijk exemplaar! De boeken van Nieske zijn direct bij haar te bestellen maar ook via diverse boekhandels zoals Ark Media of bol.com.

klik hier om de website van deze boeiende schrijfster te lezen. Naast meerdere boeken vind je ook haar passie voor de pleegzorg terug op haar website. Via blogs, tijdschriften, interviews en momenten waarop ze spreekt voor verschillende groepen is duidelijk dat ze met een warm hart enorm gepassioneerd is om de liefde van Jezus door te geven!

klik hier om het boek bij Ark Media te bestellen


Dit prachtige boek zal je zeker voldoende inspiratie geven om met je gezin op allerlei manieren de betekenis van de verschillende feestdagen te beleven! Laat je me weten wat je van het boek vindt?!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten